Окръжната прокуратура във Варна постигна осъдителна присъда за мъж, държал без надлежно разрешение кокаин за над 2000 лева

18 Май 2018 г.

9 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок е наказанието за Пламен Д., признат за виновен от състав на Варненския окръжен съд. Наказанието му е било определено при условията на съкратено съдебно следствие, поискано от подсъдимия, за да получи присъда, намалена с една трета.

Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд 44-годишния мъж за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК с обвинителен акт на 28 февруари тази година, след като на 28 октомври 2016 г. в дома на Пламен са намерени и иззети високорискови наркотични вещества – кокаин с тегло 18,20 грама с 33,6 процента съдържание на активния компонент, разпределено в четири пакетчета. При претърсването са били открити  в кутийка от лекарство и още 0,71 грама кокаин с примеси. Общата стойност на иззетите забранени от закона наркотични вещества възлиза на 2363,75 лева. По намерената в дома на Пламен електронна везна са установени следи от наркотичната субстанция кокаин.

Присъдата на 44-годишния подсъдим подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.