След споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище подсъдим за прокарване в обръщение на подправени евробанкноти и държане на наркотични вещества с ефективна присъда

15 Февруари 2018 г.

Подсъдимият за прокарване в обръщение на подправени банкноти и държане на наркотични вещества Деян Т. се призна за виновен, отказа делото срещу него да се разглежда по общия ред и сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище, което днес, 15 февруари 2018 г., Търговищкият окръжен съд одобри. Със одобряване на споразумението 32-годишният Т. прие да изтърпява общо наказание лишаване от свобода за двете престъпления 1 година и 5 месеца при строг режим.

На 19 януари 2017 г. в игрална зала в Търговище Деян се опитал да плати с две банкноти по 20 евро, за които знаел, че са подправени. На следващия ден в автомобила му били намерени близо 6 грама амфетамин и 2,33 грама метамфетамини.

Подсъдимият стана известен и с това, че негова близка се опита да му достави на два пъти в ареста колети с хероин, прикрит в хранителни продукти.

Споразумението, което бе одобрено от Търговищкия окръжен съд, е окончателно, не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.