Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд млада жена за измама

29 Януари 2018 г.

28-годишната Пламена П. е била предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Генерал Тошево за измама, извършена като продължавано престъпление по член 209, ал. 1 от НК  в съучастие с неустановено лице.

В периода от януари до 28 март 2016 г. с цел да набави за себе си имотна облага, чрез телефонни разговори, съобщения и имейли 28-годишната Пламена успяла да въведе в заблуждение жена от Генерал Тошево, че от фирма за бързи кредити само срещу лична карта и без поръчител ще й бъде отпусната сумата от 8000 лева. За да бъде отпуснат кредитът, измамената жена трябвало да заплати различни такси. Така с 10 превода през този период кандидатстващата за заем жена заплатила общо 1520 лева такси, а след като се отказала да тегли кредит – и неустойки.

Подсъдимата се представяла под името Гергана. Регистрирала обява в интернетсайт, че дава бързи кредити само срещу лична карта. Обявата била видяна от изпадналата във финансови затруднения пострадала жена. В свидетелските си показания пред разследващите ощетената обяснила, че след като кредитът, за който кандидатствала онлайн, се забавил, тя решила да се откаже. Тогава й позвънил мъж, който заявил, че дължи неустойка.

Парите били превеждани по банковата сметка на мъжа, с когото подсъдимата Пламена П. живеела на семейни начала. Той заявил, че срещу сметката банката му издала две дебитни карти. Едната била ползвана от Пламена.

За подсъдимата 28-годишна жена това е трета поред измама. Тя е осъждана два пъти от Районния съд в Габрово и в Бяла Слатина на по 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.  

Предстои делото срещу Пламена П. да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.