Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем по бързо производство и задържа украинец, шофирал камион с 2,84 промила алкохол на ГКПП - Капитан Андреево

4 Март 2021 г.

Районна прокуратура - Хасково  привлече като обвиняем по бързо производство и задържа украинец, шофирал камион с 2,84 промила алкохол на ГКПП - Капитан Андреево 

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение - Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство О.Д., на 44 г.,  украински гражданин, за това, че на 3.03.2021 г., управлявал товарен автомобил с украинска регистрация, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 2,84 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер“ -  престъпление по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.  

На 03.03.2021 г., на ГКПП - Капитан Андреево, на трасе „Влизащи“, от Турция в България, пристигнал товарен автомобил с влекач, марка „Скания“, с украинска регистрация, управляван от О.Д.  На служителите на митническия пункт им направило впечатление, че водачът е във видимо нетрезво състояние. Обвиняемият О.Д. бил тестван с техническо средство „Дрегер“,  което отчело, че управлява автомобила с 2,84 промила алкохол.  

Обвиняемият О.Д. е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение - Свиленград.