Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми шестима за незаконно влизане в страната през ГКПП - Капитан Петко войвода чрез укриване в товарен автомобил

7 Юни 2021 г.

На 03.06.2021 г., около 23,30 ч., на ГКПП - Капитан Петко войвода, общ. Свиленград, за влизане в страната от Гърция, пристигнал товарен автомобил, марка „Ман“, с румънска регистрация, управляван от В.К., на 66 г., румънски гражданин. След извършена проверка с газ-анализатор, в товарното помещение на камиона, били отчетени високи стойности на въглероден двуокис. След като граничните полицейски служители го отворили, те открили в него шестима мъже -  петима граждани на Алжир и един - на Мароко. Установено било, че чужденците  влезли в товарното помещение на камиона в Турция, чрез срязване на брезента в горната част, но без знанието на водача на автомобила. Така преминали през Гърция и влезли в България.

Чуждите граждани са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл. 279 ал.1 от Наказателния кодекс по бързи производства на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.