В Районна прокуратура – Хасково са образувани две бързи производства за шофиране след употреба на наркотични вещества

2 Февруари 2021 г.

В Районна прокуратура – Хасково са образувани две бързи производства за шофиране след употреба на наркотични вещества

В Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение – Свиленград са образувани две бързо производства за управление на леки автомобили след употреба на наркотични вещества от водачите им.

 На 1.02.2021 г., около 14,30 ч., по време на провеждане на Специализирана полицейска операция от РУ – Свиленград, е била извършена  проверка на лек автомобил, марка „Форд Ескорт“, управляван от И.Х., на 34 г. Водачът на лекия автомобил бил тестван с техническо средство,  което отчело употреба на наркотично вещество - марихуана. Извършена е била и проверка в дома на водача на автомобила. Там е била намерена суха листна маса с общо бруто тегло около 140 грама, поставена в два буркана. При тестване с полеви наркотест тя е реагирала на марихуана. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б ал.3  от Наказателния кодекс. Предстои да се повдигне обвинение на извършителя на престъплението.

На 1 февруари 2021 г., около 23 ч., до бензиностанция в гр. Свиленград, полицейските служители спрели за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Поло“, управлява от Г.Б., на 20 г. Водачът бил тестван с техническо средство,  което отчело употреба на наркотично вещество - марихуана. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б ал.3  от Наказателния кодекс. Предстои да се повдигне обвинение на извършителя на престъплението.

Бързите производства ще приключат в законноустановения срок.