Районна прокуратура-Свиленград наблюдава досъдебно производство за недекларирана валута, задържана от служители на ГКПП-Капитан Андреево

26 Април 2018 г.

Районна прокуратура-Свиленград наблюдава досъдебно производство за недекларирана валута, открита от митническите служители на ГКПП-Капитан Андреево при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин.

Районна прокуратура-Свиленград наблюдава досъдебно производство за недекларирана валута, открита от митническите служители на ГКПП-Капитан Андреево при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Автомобилът е пристигнал на българския митнически пункт в посока от Турция през България за Швейцария на 24.04.2018 г., около 22 часа. Шофьорът, турски гражданин, и неговият спътник са отговорили на въпросите на митническите служители, че не внасят нищо за деклариране. Автомобилът е отклонен за щателна митническа проверка, при която в купето, в непрозрачен полиетиленов плик, са били открити недекларирани 81 000 швейцарски франка в различни купюри, с обща левова равностойност 132 637 лева.