Районна прокуратура-Пловдив постигна осъдителна присъда за държане на материали за съставяне на неистински документи

4 Май 2016 г.

Районна прокуратура-Пловдив постигна осъдителна присъда спрямо Лиляна Б., на 52 г. от гр.Пловдив, привлечена като обвиняема за държане на предмети и материали, за които е знаела, че са предназначени и са послужили за съставяне на неистински официални документи – престъпление по чл. 308 ал. 7 във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура-Пловдив постигна осъдителна присъда спрямо Лиляна Б., на 52 г. от гр.Пловдив, привлечена като обвиняема за държане на предмети и материали, за които е знаела, че са предназначени и са послужили за съставяне на неистински официални документи – престъпление по чл. 308 ал. 7 във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс. Районен съд-Пловдив е наложил наказание от две години „пробация“ спрямо Лиляна Б., което включва явяване и подписване пред пробационен служител три пъти седмично и задължителни срещи за срок от две години.

Лиляна Б. е призната за виновна за това, че на 22 април 2015 г. на ГКПП-Капитан Андреево, в посока към Турция, е направила опит да изнесе през границата на страната три преправени български паспорта, една празна бланка за паспорт на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия и една празна бланка на паспорт за Република Финландия.

Делото срещу Лиляна Б. се е гледало в гр. Пловдив, защото всички действия по разследването–разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, назначаване на експертизи и на вещи лица и др., са били проведени в гр. Пловдив, което е съгласно разпоредбите на чл. 195 ал.2 точка 2 от Наказателно-процесуалния кодекс.

Присъдата е постигната след споразумение между  прокуратурата и адвокатите на обвиняемата, одобрено от Районен съд-Пловдив, и е окончателна.