Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 48-годишен мъж за палеж на къща в с. Белозем, обл. Пловдив

4 Юни 2024 г.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Л.П., на 48 г., за това, че на 31.05.2024 г. в с.Белозем, обл.Пловдив, е запалил недвижимо имущество със значителна стойност - къща – престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 31.05.2024 г. около 22 ч. в РУ-Раковски бил получен сигнал за горяща къща, находяща се в с.Белозем, обл.Пловдив. При пристигане на място полицейските служители установили, че пред дома се намирали собственичката на дома и нейни съседи. Те обяснили, че пожарът тръгнал от покрива на сградата. Огънят бил угасен от пристигналите екипи от Противопожарната служба в гр. Раковски. При извършения оглед били открити остатъци от стъклени бутилки с парцал, напоен в запалителна течност, или т.нар. „коктейл Молотов“.

По досъдебното производство е установено, че по-рано през деня Л. П. отправил спрямо собственичката на къщата закани и заплахи, че ще й запали имота.  Те живеели наблизо и имали битов спор. В условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от Л. П. От него били иззети  дрехи и предмети, съотносими към извършеното деяние. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.