Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение за пътно хулиганство на 19-годишен шофьор, управлявал автомобил с висока скорост в гр. Пловдив

30 Май 2024 г.

Днес, 30 май 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство П.П., 19 г., за това, че на 27.05.2024 г. в гр. Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание те се отличават с изключителна дързост.

Деянието е било извършено при управление на лек автомобил, марка „Мерцедес“. Престъплението е квалифицирано по чл. 325, ал. 3 вр. ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. За деянието по закон се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до пет години.

Установено е, че на 27 май 2024 г. в гр. Пловдив, по бул. „България“, П.П. е шофирал лек автомобил, марка „Мерцедес“, със скорост около 140 км/ч. Максимално разрешената за населено място е 50 км/ч. За шофирането с висока скорост са били разпространени кадри в социалните мрежи и медиите.

С постановление на наблюдаващия прокурор П.П. е задържан за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.