Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 32-годишен мъж за пътно хулиганство, извършено на кръстовище в гр. Пловдив

13 Декември 2023 г.

Районна прокуратура-Пловдив провлече като обвиняем Г.Г., на 32 г., за това, че на 11.12.2023  г., в гр. Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325, ал.3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 декември 2023 г. в гр. Пловдив по бул. „Санкт Петербург“ се движел лек автомобил, марка „Хонда“, управляван от Г.Г. По същата отсечка пътувал и лек автомобил, марка „Сеат“, управляван от Д.Г., на 19 г. Водачът на първия автомобил се подразнил от маневра, извършена от Д.Г.  На кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Недко Каблешков“  Г.Г. настигнал и засякъл пътя на лекия автомобил „Сеат“, слязъл от колата си и се отправил към водача Д.Г. Първоначално отправил обидни реплики към него, след което през отворения прозорец на шофьорската врата му нанесъл два удара с юмрук в лицето. Подаден бил сигнал в полицията и впоследствие шофьорът бил установен. Обвиняемият Г.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  

По досъдебното производство са разпитани свидетели, иззети и приобщени са записи от охранителни камери, установяват се очевидци на инцидента.

Извършват се действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.