Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 43-годишен мъж за хулиганство, извършено при управление на автомобил пред дискотека

4 Декември 2023 г.

Днес, 4 декември 2023 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем С.С., на 43 г., за това, че на 04.12.2023 г., в гр. Пловдив, в условията на опасен рецидив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - престъпление по чл. 325 ал.5 вр. ал. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 4 декември 2023 г., към 04,00 часа, С.С. се намирал в дискотека в гр. Пловдив със своя приятелка. Там възникнал конфликт с друг посетител на заведението. Охранителите помолили С.С. да напусне дискотеката. Той отказал и те го извели навън. С.С. започнал да ги обижда, качил се в автомобила си, направил обиколка на паркинга с „дрифт“ и съборил няколко конуса. Един от охранителите се опитал да го спре, като отворил шофьорската врата, но С.С. започнал да го влачи по асфалта. Колегите му успели да го издърпат. С.С. направил нова маневра, блъснал с автомобила витрината на съседен магазин и спрял.

С.С. е дал кръвна проба за изследване за употреба на алкохол и наркотични вещества, като се изчакват резултатите от химическата експертиза, за да се направи преценка за евентуално повдигане и на други обвинения.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Извършват се действия по разследването.