По искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът задържа обвиняем за кражба на пари от зъболекарски кабинет в гр. Карлово

13 Октомври 2023 г.

Днес, 13 октомври 2023 г., по искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.В., на 24 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 11.10.2023 г., в гр. Карлово, обл. Пловдив, е отнел чужди движими вещи - портмоне със сумата от 1300 лева, от владението на 28-годишен мъж,  с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано  по чл. 196 ал.1 т.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 11 октомври 2023 г., в гр. Карлово, И.В. посетил зъболекарския кабинет на пострадалия 28-годишен мъж. След като му била извършена манипулация, той обяснил, че нямал пари да плати и ще изчака навън, за да му донесат. През това време зъболекарят излязъл за кратко до автомобила си. И.В. използвал момента и влязъл в помещението. Там се намирал друг пациент. Съобщил, че зъболекарят го бил изпратил, за да вземе и занесе портмонето му. Портфейлът, в който имало 1300 лева, бил поставен на едни от шкафовете. И.В. го грабнал и избягал навън. Подаден е бил сигнал в полицията, като за три часа И.В. е бил установен от полицейски служители от РУ на МВР – Карлово.  Той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, внесено е било искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, което е уважено. И.В. е осъждан.   

Определението на Районен съд – Карлово подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.