По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол, отнета е колата му

4 Септември 2023 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден И.П., на 41 г., за това, че на 12.08.2023 г., в землището на с. Труд, обл. Пловдив, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно – 2.02 на хиляда, установено по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест Дрегер“. Той е бил осъден с влязла в сила присъда за същото деяние. Престъплението е квалифицирано  по чл. 343б ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 12 август 2023 г. И.П., управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген“, и бил спрян за проверка от полицейски патрул в землището на с. Труд, обл. Пловдив. Той бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, което отчело положителна проба за алкохол. И.П. е шофирал автомобил, негова собственост.

Районен съд-Пловдив е наложил на И.П. наказание от 11 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Той е лишен от право да управлява автомобил за срок от 1 година и 6 месеца. На основание чл. 343б ал. 5 от Наказателния кодекс съдът е отнел лекия автомобил „Фолксваген“, собственост на И.П., в полза на държавата. Наказанието на И.П. е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.

Определението на съда е окончателно и присъдата е влязла в сила.