Прокурори от Районна прокуратура – Пловдив представиха професията на магистрата пред ученици от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в с. Труд по Образователната програма на ВСС

9 Май 2023 г.

Прокурори от Районна прокуратура – Пловдив изнесоха открит урок пред ученици от пети, шести и седми клас от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в с. Труд, обл. Пловдив, в рамките на Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратура“. Срещата се проведе в часа на класния ръководител в края на миналата седмица.

Прокурорите Димитринка Русинова и Димитър Костов представиха пред учениците професията на прокурора, говориха за Конституцията на Република България, за правата и задълженията на гражданите, за недопустимата агресия в училище, както и разясниха рисковете в интернет и опасностите, свързани с употребата на наркотични вещества, както и

Учениците задаваха и много въпроси, на които получиха обстойни отговори. На срещата присъстваха Таня Коева, директор на училището, и класните ръководители на учениците.

Прокурори от Районна прокуратура – Пловдив изнасят открити уроци пред ученици по Образователната програма на ВСС и в още две училище в гр. Пловдив.