Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми четирима мъже за побой в центъра на гр. Пловдив

1 Март 2023 г.

Днес, 1 март 2023 г., Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Д.С., на 26 г., С.А., на 26 г., С.Ч., на 34 г., и Й.Т., на 33 г., за това, че на 26.02.2023г. в гр. Пловдив, като извършители в съучастие, по хулигански подбуди, са причинили средна телесна повреда на Л.П., на 24 г., изразяваща се в изкълчване на лявата раменна става, причинило трайно затруднение на движението -  престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 129 ал. 2 вр. ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Спрямо С.А. е повдигнато обвинение и за това, че на 26.02.2023 г. в гр. Пловдив е отнел чужди движими вещи – портфейл със сумата от 50 лева от владението на Л.П., на 24 г., с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила / издърпване / – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 26 февруари 2023 г. в гр. Пловдив, към 5 часа сутринта, Л.П. излязъл от заведение в центъра на града и се отправил към улицата, за да спре такси. Наблизо имало таксиметров автомобил и той се отправил към него. Отворил вратата, но видял, че вътре има клиент и я затворил по-силно. Подразнен от това му поведение мъжът, който се намирал в купето, излязъл навън и започнал да нанася удари на Л.П. След няколко минути към него се присъединил още трима мъже, негови познати, които били в заведението. Те също започнали да удрят Л.П., в резултата на което той получил изкълчване на лявата раменна става и други травми по тялото.

След като спрели да го бият и си тръгнали, един от тях се върнал до пострадалия и издърпал от ръката му портфейл с 50 лева и документи. Л.П. потърсил помощ в бензиностанция в града, откъдето извикали медицински екип. Той е бил откаран за преглед в болница. На 28 февруари 2023 г. за побоя са установени и задържани Д.С., С.А., С.Ч., и Й.Т. 

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура–Пловдив те са привлечени като обвиняеми и задържани за срок до 72 часа.

Действията по разследването продължават.