Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж за управление на нерегистриран автомобил след употреба на алкохол – 3,12 промила

20 Октомври 2022 г.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Т.Р., на 46 г., за това, че на 17.10.2022 г. в с. Избеглии, обл. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 3,12 на хиляда, установено по надлежен ред с техническо средство „Алкотест Дрегер“ - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Той е обвинен и за това, че на същата дата и място е управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, който не е бил регистриран по надлежния ред – престъпление по чл. 345, ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

На 17 октомври 2022 г., в с. Избеглии, обл. Пловдив, около 20 часа полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, управляван от Т.Р. Но водача е бил направен тест за алкохол, който отчел положителен резултат – 3,12 промила. Установено било също, че Т.Р.е управлявал нерегистриран  автомобил. Той е осъждан преди.

Т.Р. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в Районен съд – Асеновград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.