По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден шофьор на 9 месеца затвор за управление на автомобил след употреба на алкохол, шофьорската книжка му е отнета за 2 г.

29 Юли 2022 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура–Пловдив е осъден Е.К., на 40 г. Той е признат за виновен за това, че на 24.07.2022 г. в гр. Пловдив управлявал лек автомобил, марка „Нисан“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно – 1,64 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за същото деяние  – престъпление по чл. 343б, ал.2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 24.07.2022 г. в гр. Пловдив около 00,40 часа полицейски служители спрели лек автомобил, марка „Нисан“, управляван от Е.К. При извършена проверка с техническо средство, а след това и с взета кръвна проба, е установено, че той шофирал след употреба на алкохол - 1,64 промила на хиляда. Установено е, че Е.К. бил изпил около 3 литра бира преди да се качи да управлява автомобила.

Районен съд–Пловдив е наложил на Е.К. наказание от 9 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години. Е.К. се е признал за виновен. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд–Пловдив.

Присъдата е окончателна и е влязла в сила.