27-годишен мъж е задържан за палеж на леки автомобили по досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив 

25 Март 2021 г.

27-годишен мъж е задържан за палеж на леки автомобили по досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив 

27-годишен мъж е задържан по досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив за палеж на леки автомобили в с. Ягодово, обл. Пловдив – престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 24 март 2021 г., около 00,25 часа, е бил подаден сигнал за запалени леки автомобили, паркирани пред сервиз в с. Ягодово, обл. Пловдив.  На местопроизшествието са пристигнали екипи на пожарната, които угасили горящите коли, както и полицейски служители. Незабавно за случая е бил уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Пловдив и са започнали действия по разследването.

Установено е, че напълно са изгорели шест автомобила, които се използвали като таксиметрови. От пламъците са били засегнати и още две коли, паркирани до тях. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия, под надзора на Районна прокуратура – Пловдив,  служители на ОД на МВР – Пловдив са задържали в рамките на 24 часа извършителя на палежа - Г.Ш., на 27 г.

Днес, 25 март 2021 г., той ще бъде привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  

Под надзора на Районна прокуратура – Пловдив са извършени действия по разследването – два огледа на местопроизшествие, претърсване и изземване в жилището и автомобила, ползвани от Г.Ш., разпити на свидетели, приобщени са записи от охранителни камери. Предстои да бъдат изготвени пожаротехническа, химическа, видеотехническа и оценитлена експертизи. Действията па разследването продължават.

 Подробности за случая бяха съобщени днес на брифинг на Районна прокуратура – Пловдив, в който участваха Чавдар Грошев, районен прокурр и неговият заместник Атанас Илиев, говорител на РП- Пловдив.