Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо шофьор, увредил чужд автомобил

5 Декември 2016 г.

РП-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Сеевим А., на 32 г., за това, че при условията на продължавано престъпление противозаконно повредил чужда движима вещ – престъпление по чл. 216 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от НК.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Сеевим А., на 32 г., за това, че при условията на продължавано престъпление противозаконно повредил чужда движима вещ – престъпление по чл. 216 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обв. Сеевим А. притежавал лек автомобил, марка „Форд Мондео“. На 24 февруари 2015 г. той паркирал колата си на ул. „Карловска“ в гр. Пловдив, защото трябвало да посети лекарски кабинет. По-късно наблизо спрял лек автомобил, марка „Опела Астра“, като водачът паркирал така колата, че затруднявала излизането на тази на обв. Сеевим А.  Обвиняемият се върнал и се ядосал, че няма да може да потегли безпроблемно, заради което започнал да рита гумите на другия автомобил и го бутал, за да може да активира алармата и да привлече вниманието на неговия собственик. Тъй като това не се случило, обв. Сеевим А. още повече се афектирал. Той успял да изкара с няколко маневри своята кола, след което слязъл и нанесъл няколко ритника по предната и задната врата на другия автомобил. После се качил в своя автомобил, но не потеглили веднага. Не след дълго слязъл и нанесъл удар в областта на задната врата на лекия автомобил, марка „Опел Астра“, като вследствие на това се счупило задното обзорно стъкло. След това обв. Сеевим А. си тръгнал, а действията му били документирани от охранителни камери, монтирани на близка сграда.

По делото е била назначена и изготвена авто-оценъчна експертиза, от чието заключение е видно, че стойността на нанесените щети на автомобила е общо 430 лева.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.