Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт за кражба на мобилен телефон в книжарница

9 Август 2016 г.

РП-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Василка А., на 26 г., за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго без неговото съгласие и с намерението противозаконно да я присвои – престъпление по чл. 194 ал.1 от НК.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Василка А., на 26 г., за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго без неговото съгласие и с намерението противозаконно да я присвои – престъпление по чл. 194 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обв. Василка А. била безработна и си набавяла парични средства основно като извършвала кражби.

На 28 декември 2015 г. обвиняемата влязла в книжарница в централната част на гр. Пловдив, като възнамерявала да се възползва от обстоятелството, че клиентите били ангажирани с избор на книги и така незабелязано да отнеме чужда вещ. Обв. Василка А. видяла, че от десния джоб на палтото на една от клиентките се подавал мобилен телефон. Тя решила да го открадне и за да се прикрие, също започнала да разглежда книги. Когато минала покрай пострадалата, взела телефона от джоба й. Незабавно след това излязла от книжарницата и тръгнала към автогара в гр. Пловдив. Когато пристигнала там, изхвърлила сим-картата, а телефона продала на неустановено по делото лице за 100 лева. Получените пари похарчила за себе си. При излизането си от книжарницата пострадалата жена установила липсата на телефона и подала жалба в полицията. По делото е била назначена стоково-оценъчна експертиза, според която стойността на отнетата вещ е 160 лева, които обвиняемата възстановила. Разпитана в хода на досъдебното производство, обв. Василка А. се е признала за виновна.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.