Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за блудство в жилищен блок

21 Юни 2016 г.

РП-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишния С.М., от гр. Хасково, за това, че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила и заплаха – престъпление по чл. 150 ал. 1 от НК.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишния С.М., от гр. Хасково, за това, че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила и заплаха – престъпление по чл. 150 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 18 март 2016 г. обв. С.М. бил в гр. Пловдив. Той проследил 24-годишна жена, която се прибирала към дома си и влязъл с нея в жилищния блок, където живеела.  Когато пострадалата застанала пред асансьора, той я примамил да се доближи до него с жестове, като сочел към стълбището. Жената помислила, че обв. С.М. не можел да говори и се нуждаел от помощ. Тя го последвала, след което обв. С.М. извършил блудствени действия с нея. Пострадалата го избутала и успяла да се качи в асансьора, след което подала сигнал в полицията.

Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен.