Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу две жени за грабеж на златен синджир

4 Февруари 2016 г.

РП-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Радка А., на 30 г. от гр. Пловдив, и 35-годишната Несрин А., от гр. Пловдив, за отнемане на чужди движими вещи в съучастие, като за това са употребили сила – престъпление по чл. 198 ал. 1 във връзка с чл. 20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Радка А., на 30 г. от гр. Пловдив, и 35-годишната Несрин А., от гр. Пловдив, за отнемане на чужди движими вещи в съучастие, като за това са употребили сила – престъпление по чл. 198 ал. 1 във връзка с чл. 20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обв. Радка А. и обв. Несрин А. са предадени на съд за това, че на 3 август 2015 г. в гр. Пловдив в съучастие са отнели 14-каратов златен синджир на обща стойност 1536 лева от владението на собственичката му К.К., като за това са използвали сила – удряли я с ръце и крака в областта на лицето и тялото.

На същата дата двете обвиняеми се намирали пред павилион на ул. „Сокол“ в гр. Пловдив. Там била и пострадалата К.К. Двете обвиняеми видели златния й синджир и решили да го отнемат, като употребят за това сила. Те повикали К.К., с която се познавали, за да разговарят. Тя се приближила към тях. В този момент двете започнали да й нанасят удари с ръце и крака в областта на лицето и тялото. К.К. паднала на земята.

През това време златният й синджир бил скъсан и отнет. Няколко свидетели се намесили и предотвратили конфликта. Фактическата обстановка по делото се установява от свидетелски показания, експертизи и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.