Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за кражба на 5 000 лева

28 Януари 2016 г.

РП-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Кина С., на 27 г. от гр. Пловдив, за отнемане на чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК.

 

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Кина С., на 27 г. от гр. Пловдив, за отнемане на чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обв. Кина С. е предадена на съд за това, че на 10 март 2015 г. е отнела 5 000 лева от жилище на ул. „Асенова крепост“ в гр. Пловдив. Пострадалата Фанка Н. работела като чистачка на жилищни сгради в гр. Пловдив. Част от парите, които получавала спестявала за сватбата на дъщеря си. Събраните пари Фанка Н. винаги носела със себе си в найлонова торба.

На 10 март 2015 г., около 10 часа, пострадалата оставила чантата със сумата от 5 000 лева в нея върху леглото, намиращо се в къщата й на ул. „Асенова крепост“ в гр. Пловдив и излязла да мете двора пред нея. Там била и друга свидетелка. За да отвлече вниманието й, обв. Кина С. поискала чаша вода. През това време тя влязла в другата стая на къщата, където била торбата със спестяванията на Фанка Н., взела я и избягала. Пострадалата, с която били роднини, я видяла. Обв. Кина С. отричала да е отнела парите, но по-късно признала в полицията за това и разказала, че ги била похарчила парите за закупуване на лек автомобил, компютър и др. вещи. В хода на досъдебното производство обвиняемата се е признала за виновна.