Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу рецидивист за серия от кражби от хранителни магазини

11 Декември 2015 г.

РП-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Благо Р., на 25 г. от гр. Пловдив, за кражби при опасен рецидив в условията на продължавано престъпление – престъпление по чл. 196 ал. 1 във връзка с чл. 195 ал.1 във връзка с чл. 194 ал. 1 и във връзка с чл. 26 и чл. 29 от НК.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Благо Р., на 25 г. от гр. Пловдив, за кражби при опасен рецидив в условията на продължавано престъпление – престъпление по чл. 196 ал. 1 във връзка с чл. 195 ал.1 във връзка с чл. 194 ал. 1 и във връзка с чл. 26 и чл. 29 от Наказателния кодекс.

Благо Р. е предаден на съд за това, че през периода от 28 март 2015 г. до 23 април 2015 г. в гр. Пловдив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот като използвал технически средства – метален лост и отвертка е отнел от три помещения чужди движими вещи на обща стойност 1358 лева с намерението противозаконно да ги присвои. Той е бил осъждан, като две от присъдите са за кражби и по тях е излежал ефективни наказания при „строг режим“.

На 28 срещу 29 март 2015 г. обв. Благо Р. е отнел от служебно помещение на ОП „Чистота“ в гр.Пловдив вещи, мобилен телефон и пари като разбил с отвертка дограмата на един от прозорците.

На 14 април 2015 г. към 5 часа сутринта с помощта на метален лост обв. Благо Р., облечен с яке с качулка, разбил катинара на входна врата на хранителен магазин в гр. Пловдив и взел от касата оборотните пари. По-късно мъж, който почиствал градинката пред магазина, открил катинара и го предал на собственика на магазина.

На 23 април 2015 г. обв. Благо Р. отишъл до друг магазин за хранителни стоки, като с помощта на щанга деформирал дограмата на прозореца и влязъл вътре. Взел парите в касата и напълнил в найлонова торба цигари от рафтовете. На 24 април 2015 г. е задържан от служители на Трето РУ на МВР-Пловдив.

По делото са извършени две експертизи – трасологична и стоково-оценъчна. Разпитан в хода на досъдебното производство обв. Благо Р. е признал вината си и е изразил съжаление за постъпките си.  

 Обв. Благо Р. е с мярка „задържане под стража“ и се намира в затвора в гр. Пловдив.