Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж за причинена телесна повреда по хулигански подбуди на водач на автобус и повреждане на чуждо имущество

28 Юни 2023 г.

Днес, 28 юни 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем А.Л., на 56 г., за това, че на 25.06.2023 г. в гр. Пловдив, противозаконно е повредил чужда движима вещ – автобус, марка „Темса Сафари“, собственост на акционерно дружество – престъпление по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс. А.Л. е привлечен като обвиняем и за това, че на 25.06.2023 г. в гр. Пловдив по хулигански подбуди е причинил другиму – на 54-годишен мъж, лека телесна повреда, довела до разстройство на здравето – престъпление по чл. 131, ал.1, т.12 вр. чл.130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 25 юни 2023 г. в гр. Пловдив, в периода между 21 и 22 ч., в пътния участък между спирката на Централна жп гара в посока към бул. „Хаджи Димитър“ се движел автобус, използван за превоз на работници. В него се намирал само водачът му – 54-годишен мъж. На участък на пътя, където имало ремонт и движението се осъществявало само в едното платно, бил спрял лек автомобил, марка „Мерцедес“. Близо до него се намирали двама мъже, които разговаряли. Единият от тях бил А.Л., който шофирал лекия автомобил. Паркираната кола пречела на движението и не позволявала на водача на автобуса да премине. На два пъти той подал звуков сигнал с клаксона. А.Л. преместил автомобила, но разстоянието било недостатъчно. Той се приближил към автобуса и счупил лявото странично стъкло на затворения шофьорски прозорец, замерил с паве водача, но не успял да го уцели. След това взел микрофона от автобуса и ударил шофьора в слепоочието. Установено е, че стъклата от счупения прозорец са причинили порезни рани по ръцете и тялото на водача. Подаден е сигнал на тел. 112 и е образувано досъдебно производство.

Обвиняемият А.Л. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.