Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми две лица за хулиганство и повреждане на имущество в магазин в гр. Пловдив

8 Декември 2015 г.

РП-Пловдив привлече като обвиняеми Д.Я., на  23 г. от гр. Пловдив, и А.С. на 20 г. от гр. Пловдив, за повреждане на чуждо движимо имущество в съучастие с неизвестен извършител и за хулиганство.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Д.Я., на  23 г. от гр. Пловдив, и А.С. на 20 г. от гр. Пловдив, за повреждане на чуждо движимо имущество в съучастие с неизвестен извършител и за хулиганство.

До момента е установено, че на 4 декември 2015 г. около 15,25 часа  в магазин на Сдружение „Клуб на привържениците на Ботев-Пловдив“ на ул. “Нестор Иванов“ в гр.Пловдив са нахлули пет лица, някои от които с качулки на главите. Част от тях носили бухалки. В присъствието на намиращите се там други пет лица, които били привърженици на ФК „Ботев“-Пловдив, те извършили действия, с които повредили част от намиращото се в магазина имущество на Сдружение „Клуб на привържениците на Ботев-Пловдив“.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за 72 часа в ареста.

В момента се извършват активни процесуално следствени действия за установяване  на други три лица, съпричастни към деянието. Под ръководството на РП-Пловдив, е направен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и се изяснява фактическата обстановка.