Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт на куче и за незаконно държане на оръжие, задържан е 69-годишен мъж

10 Май 2023 г.

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство по чл. 325б ал. 1 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт на гръбначно животно и по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс – за незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

На 9 май 2023 г. е бил подаден сигнал в полицията за това, че в двора на къща в с. Каравелово, общ. Карлово, е намерено мъртво куче. Установено е, че животното било умъртвено чрез гранулирана отрова, която била поставена върху пилешко месо за храна на животното.  Като извършител на деянието за срок от 24 часа по Закона за МВР е задържан М.Н., на 69 г. Според първоначалните данни той е познавал собственичката на кучето, което е с неустановена порода. При извършени претърсвания и изземвания в два имота, обитавани от М.Т., са били намерени две незаконни самоделни пушки и 65 броя патрони.

По досъдебното производство са извършени действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др.