Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 63-годишен мъж, неизпълнил полицейско разпореждане да спре автомобила си в района на с. Труд

26 Април 2023 г.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Н.К., на 63 г., за това, че на 25.04.2023 г. в гр. Пловдив противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски служители при ОД на МВР – Пловдив, да изпълнят задълженията си – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс, като наказанието за това деяние е лишаване от свобода до 3 години или глоба от 500  до 2000 лева.

Установено е, че полицейски служители подали сигнал за спиране на лек автомобил, който управлявал Н.К. в района на с. Труд, обл. Пловдив. Водачът не се подчинил, поради което е предприето преследване, приключило в гр. Пловдив, на бул. „Дунав“ след самокатастрофиране. 

Водачът на автомобила Н.К. е дал кръв за лабораторно изследване за наличието на алкохол, като се очакват резултатите от него и след получаването им, ще се прецени за евентуално повдигане на обвинение по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс – за управление на автомобил след употреба на алкохол. 

Обвиняемият Н.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.