Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев изнесе открит урок пред десетокласници от СУ „Васил Левски“ в гр. Карлово

10 Януари 2023 г.

Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев изнесе открит урок вчера пред ученици  от 10 клас от СУ „Васил Левски“ в гр. Карлово. Той представи пред гимназистите професията на прокурора, правата и задълженията на българските граждани, съгласно Конституцията на Република България, както и беседва с тях по теми, свързани с опасностите в интернет и употребата на наркотични вещества, домашното насилие, хулиганството, недопустимата агресия в училище и др. Прокурор Грошев обясни на учениците и къде и как се подават жалби и сигнали, ако станат очевидци на престъпление или пък са пострадали.

„Винаги се обръщайте за помощ и съвет първо към вашите родители и учители, за да не попадате в ситуации, които да имат неблагоприятни последствия за вас“, обърна се към гимназистите районният прокурор.  Той обясни и как учениците и техните близки да се предпазват от телефонни измами и даде примери с казуси за пострадали граждани. На срещата присъстваше Димитрина Шекерева, заместник районен прокурор, която посочи примери от практиката, свързани с коментираните теми. На открития урок бяха преподаватели от училището.

Срещата на прокурор Чавдар Грошев с учениците от СУ „Васил Левски“ е част от образователната програма на Районна прокуратура-Пловдив – „Заедно в час по етика и право“, която се провежда вече няколко години в училищата в гр. Пловдив и областта. Предстоят посещения на магистратите в училища в гр. Първомай, гр. Асеновград и гр. Перущица.