Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев връчи благодарствени грамоти на директорите на ХГ „Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Княз Александър I“ за участие в съвместни инициативи през 2022 г.

23 Декември 2022 г.

Днес, 23 декември 2022 г., районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев връчи благодарствени грамоти на Емил Начев, директор на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ и Иванка Василева, директор на ОУ „Княз Александър I“, за проведените през 2022 г. съвместни инициативи. Това стана по време на Коледния празник на учениците, който се проведе в тържествената зала на двете училища. На връчването на грамотите присъстваха Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, учители и ученици.

През годината прокурори от Районна прокуратура–Пловдив проведоха открити уроци пред гимназисти за професията на магистрата, правата и задълженията на гражданите, опасностите в интернет и употребата на наркотични вещества и др. Последната проява беше преди няколко дни, когато Чавдар Грошев и Атанас Илиев заедно с психолога Невена Божилова, президент на Зонта клуб – Пловдив, изнесоха лекция пред ученици от 7 и 11 клас за домашното насилие, хулиганството и недопустимите прояви на агресия в училище. Посещението бе част от програмата на новосъздадения Постоянен съвет за превенция на домашното насилие, в който участват магистрати, полицаи, представители на местната власт, неправителствени организации и общественици.

Другата съвместна проява бе проведения преди дни Коледен благотворителен базар в Районна прокуратура–Пловдив, на който деца от двете училища донесоха ръчно изработени от тях коледни картички, играчки, украшения, сурвачки и сувенири. Събраните средства ще бъдат предоставени на ученици в неравностойно положение, за деца на учители, лекари и полицаи, изгубили живота си в първата вълна на ковид пандемията и на Комплекс за социални услуги за деца  и семейства.

И през следващата година прокурори ще продължат да изнасят открити уроци пред ученици от двете училища.