Ученици от Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Княз Александър I“ в гр. Пловдив гостуват с Коледен благотворителен базар в Районна прокуратура – Пловдив

21 Декември 2022 г.

Ученици от Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Княз Александър I“ в гр. Пловдив гостуват с Коледен благотворителен базар в Районна прокуратура-Пловдив. Той беше открит днес в присъствието на магистрати, учители и деца. Учениците сами са изработили и подредили коледните играчки, картички, украшения, сурвачки и сувенири.

Коледният базар ще гостува два дни в Районна прокуратура-Пловдив, след което отново се връща във фоайето на двете училища. На него има и специален щанд за продажба на книги „Спаси отчислена книга – дари надежда“.     

„Благодарим за красотата, която ни представяте и се надявам гостуването да стане традиция“, каза на откриването Атанас Илиев, заместник районен прокурор на гр. Пловдив.

Събраните средства от Коледния благотворителен базар ще бъдат предоставени на ученици в неравностойно положение, за деца на учители, лекари и полицаи, изгубили живота си в първата вълна на ковид пандемията и на Комплекс за социални услуги за деца  и семейства.