По бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив е осъден шофьор на 1 г. и 4 м. затвор за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества

13 Октомври 2022 г.

По бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив е осъден К.С., на 39 г. Той е признат за виновен за това, че на 2.10.2022 г., в гр. Пловдив управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка Пежо“, след употреба на наркотични вещества – опиати  амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство – престъпление по чл. 343б  ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 2 октомври 2022 г., в гр. Пловдив, през деня, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от К.С. Той се движел с колата в района на паркинг на голям магазин. На водача е бил направен тест с техническо средство, който отчел, че шофирd след употреба на наркотични вещества.

Районен съд – Пловдив е наложил на К.С. наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 500 лева. Той е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.  К.С. е бил осъждан преди за шофиране след употреба на алкохол.

Присъдата е окончателна и е влязла в сила.