Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, при което е пострадало 6-годишно дете в с. Старосел

19 Юли 2022 г.

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че на 18.07.2022 г. в с. Старосел, обл. Пловдив, М.Г., на 67 г., при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение по пътищата, при което е блъснал 6-годишния М.Н. и по непредпазливост му е причинил средна телесна повреда – престъпление по чл. 343, ал. 1 буква „Б“, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Към момента по делото е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са четирима свидетели - очевидци. Установено е, че на 18.07.2022 г. около 10 ч.  М.Г., правоспособен водач на МПС,  управлявал лек автомобил, марка БМВ, по улица „Братство“ с ниска скорост. На кръстовището с ул. „Ал. Стамболийски“ блъснал движещото се по пътното платно 6-годишно дете, водено за ръката от дядо си.

Водачът М.Г. е бил тестван за алкохол и наркотици. Пробите са отрицателни. Той е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Към настоящия момент пострадалото дете е настанено в УМБАЛ „Св. Георги“ в гр. Пловдив с травми на гръден кош и опасност за живота.

Действията по разследването продължават. Предстои назначаването на автотехническа и съдебномедицинска експертизи за установяване на фактологията по случая, причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие и причинените телесни повреди.