Близо 400 водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол или наркотични вещества, са предадени на съд от началото на годината от Районна прокуратура – Пловдив

11 Юли 2022 г.

Близо 400 водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол или наркотични вещества, са предадени на съд  от началото на годината до момента по дела, наблюдавани от Районна прокуратура – Пловдив. Това съобщи днес Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, на церемония по откриване на ремонтирана пътна отсечка в с. Храбрино, обл. Пловдив. На нея присъстваха гл. инспектор Йордан Милушев, началник на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, кметове, представители на областното пътно управление и др.

Делата срещу повечето водачи, управлявали след употреба на алкохол или наркотици, приключват по бързата процедура т.е. до 7 дни след извършването на деянието. „Безкомпромисни сме и ще продължим да водим твърда наказателна политика спрямо тях“, допълни той. По думите му през последните две години – 2020 г. и 2021 г., за шофиране след употреба на алкохол или наркотици на съд са предадени около 2000 лица. Атанас Илиев посочи, че се поддържа постоянна връзка между ръководството на Районна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив с оглед противодействие и превенция на престъпленията по пътищата. Той пожела безпроблемно шофиране по новата отсечка.  

На откриването на ремонтирания път бе отслужена литургия за здраве и безаварийно пътуване.  По отсечката преминава движението към осем населени места.

 

11 юли 2022 г.