Предизвикателство е битката с икономическата престъпност

31 Юли 2015 г.

 

Това казва в интервю пред вестник “Марица” Димитър Беличев, зам.-районен прокурор на Пловдив. Магистратът споделя опита си и от скорошното си посещение в съдилища и прокуратури във Франция. Бил е на обучение и в Специализиран съд за престъпления, извършени от непълнолетни.

“За мен е предизвикателство разследването на дела срещу икономическата престъпност.  Те са с изключителна фактическа и правна сложност, а разследванията понякога  продължават по-дълго, защото се извършват сложни експертизи, разпитват се свидетели, изследват се документи, които касаят различни отношения”. Това казва в интервю пред вестник “Марица” Димитър Беличев, зам.-районен прокурор на Пловдив. Магистратът споделя опита си и от скорошното си посещение в съдилища и прокуратури във Франция. Бил е на обучение и в Специализиран съд за престъпления, извършени от непълнолетни.

“Във всяка прокуратура има определен магистрат, пряко е ангажиран с детската престъпност. Той поема случая, ангажира процесуално-следствените действия по разследването и е длъжен незабавно да уведоми тяхната Териториална дирекция за съдебна защита на младежта”, казва прокурорът.

Районната прокуратура в Пловдив възнамерява да създаде специална група от прокурори, които да разследват престъпления, извършени от непълнолетни, съобщава районният прокурор Гергана Мутафова.

Цялото интервю с прокурор Димитър Беличев четете тук