Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу пиян шофьор, съборил ограда

9 Октомври 2015 г.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Станимир М., на 39 г. от гр. Сливен, за управление на моторно-превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Станимир М., на 39 г. от гр. Сливен, за управление на моторно-превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от Наказателния кодекс. Станимир М. е осъждан общо четири пъти за престъпления от общ характер, които са различни от горното деяние.

На 12 юни 2015 г. в заведение в с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, Станимир М. отишъл със свой познат. Там изпил около 200 грама алкохол, след което работещата в заведението служителка, отказала да му сервира още питиета и му предложила кафе.

Към 19 часа Станимир М. си тръгнал от заведението и се качил  в личния си автомобил „Фолксваген Голф“ с пловдивска регистрация. Потеглил с автомобила, но след няколко метра напуснал платното за движение и се ударил в оградата на къща в с. Ръжево Конаре. На място пристигнал полицейски екип от РУ на МВР в гр. Хисаря и линейка. Обвиняемият отказал да посети медицинско заведение в гр. Пловдив, а на въпросите на полицейските служители не могъл да даде отговор за настъпилото произшествие. Тъй като залитал силно и лъхал на алкохол, полицейските служители го тествали с алкотест – дрегер. Пробата отчела 2,7 промила алкохол в издишания въздух. Станимир М. е отказал да даде кръвна проба.

В обвинителния акт е записано, че деянието е извършено умишлено, със съзнаване и настъпили общественоопасни последици. Приетата фактическа обстановка се установява от свидетелски показания, протокол за оглед на местопроизшествието и др. Разпитан в хода на разследването Станимир М. се признава за виновен.