По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът взе мярка „задържане под стража“ на Д. В.

7 Октомври 2015 г.

Срещу него са повдигнати три обвинения - за блудствени действия и причинени леки телесни повреди по хулигански подбуди – престъпление по чл. 150 ал. 1 и чл. 131 ал. 1 т. 12 във връзка с чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс.

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д. В., на 41 г. Срещу него са повдигнати три обвинения - за блудствени действия и причинени леки телесни повреди по хулигански подбуди – престъпление по чл. 150 ал. 1 и чл. 131 ал. 1 т. 12 във връзка с чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс.

До момента разследването е установило, че наскоро В. пуснал обяви в интернет за набиране на момичета за офис асистентки, операторки на мобилни телефони и за реклама. На 2 октомври 2015 г. три момичета,  на възраст между 18 г. и 20 г.,  се отзовали на пуснатите обяви и отишли в апартамент на ул. „Петко Д. Петков“, предварително нает от В. При срещата с момичетата той им обяснявал, че трябва да работят на компютър като негови офис асистентки и им обещал заплащане в размер на 300 лева седмично. След като се съгласили, Велков им казал, че е екстрасенс и има свръхестествени способности. На две от момичета масажирал ушите с цел премахване на негативна енергия и стрес, а спрямо третото извършил блудствени действия, по време на които извършил същата процедура за премахване на отрицателната енергия. 

На 3 октомври 2015 г. е подаден сигнал от една от пострадалите. В хода на разследването е установено, че Велков е осъждан многократно за извършени идентични престъпления като тези, за които му е било повдигнато обвинение. 

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени огледи, разпити на пострадалите, на които лично е присъствал наблюдаващия прокурор, назначени и изготвени са експертизи, предстои да бъдат извършени и други такива.

Продължават активните процесуално-следствени действия.