Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 47-годишен мъж за закана с убийство към майка си

24 Март 2021 г.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 47-годишен мъж за закана с убийство към майка си

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем И.Л., на 47 г., за това, че на 21 март 2021 г., в гр. Раковски, обл. Пловдив, се заканил с убийство на майка си В.Л., на 71 г., с думите: „Ще те убия, ще те затрия“ ,  и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му  - престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото се извършват процесуално-следствени действия.  Събрани са доказателства за причинен побой от обвиняемия И.Л. на пострадалата жена, която в момента е настанена в болница. Предстои прилагане на медицински документи относно проведеното лечение и здравословното й състояние, след което ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която ще установи вида и характера на причинените телесни повреди.

Обвиняемият И.Л. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 25 март 2021 г., Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.