1 Февруари 2021 г.

По наблюдавано от Районна прокуратура – Пловдив досъдебно производство е разкрит грабеж спрямо 84-годишен мъж в с. Рогош

Сподели

По наблюдавано от Районна прокуратура – Пловдив досъдебно производство е разкрит грабеж спрямо 84-годишен мъж в с. Рогош

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършен грабеж спрямо 84-годишен мъж в с. Рогош, обл. Пловдив – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс. Във връзка със случая служители на РУ – Труд при ОД на МВР – Пловдив са установили четири малолетни деца, които са на възраст от 9 до 12 г.

На 28 януари 2021 г., около 16 часа, в дежурната на РУ – Труд е бил получен сигнал за извършен грабеж в с. Рогош, обл. Пловдив, спрямо 84-годишен мъж. Съобщено било, че няколко лица спрели на улицата пострадалия, хванали го за ръцете, за да не може да ги движи, и от джоба на панталона му отнели 110 лева. При извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия няколко часа по-късно са били задържани четири малолетни деца  – три момчета и едно момиче. Две от тях са на 12 г., а другите на 9 и 11 г. Част от отнетата сума – 36,50 лв. е възстановена, а останалата била похарчена за храна, напитки и транспорт. След грабежа малолетните отишли с автобус до Пловдив и се върнал в с. Рогош с такси.

По закон малолетните извършители на престъпления не носят наказателна отговорност. Поради тази причина делото предстои да бъде изпратено по компетентност на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.