Районна прокуратура – Пловдив наблюдава 6 бързи производства спрямо задържани лица при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив за противодействие на престъпления, свързани с наркотиците и шофиране след употреба на алкохол

14 Февруари 2020 г.

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава шест бързи производства спрямо задържани лица при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив за противодействие на престъпления, свързани с държането на наркотици и шофирането след употреба на алкохол. Акцията е проведена на 11 и 12 февруари 2020 г. на територията на Пловдивска област

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава шест бързи производства спрямо задържани лица при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив за противодействие на престъпления, свързани с държането на наркотици и шофирането след употреба на алкохол. Акцията е проведена на 11 и 12 февруари 2020 г. на територията на Пловдивска област в районите около училищата. Резултатите от нея бяха оповестени на съвместен брифинг, на 13 февруари 2020 г., на Районна прокуратура – Пловдив и Областната дирекция на полицията, в който участваха Чавдра Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР –Пловдив и Атанас Илиев, заместник районен прокурор. По едно от  бързите производства – спрямо 44-годишна учителка, управлявала автомобил след употреба на алкохол в гр. Хисаря, обл. Пловдив, е внесен обвинителен акт в съда, като делото е приключило за два дни. 

В рамките на Специализираната полицейска операция са проверени 1 200 лица и над 1 100 автомобила, както и районите на 85 учебни заведения. Установени са петима ученици, които са носили в района на учебни заведения в гр. Пловдив наркотици и техни аналози. В двама младежи на 17 г., служителите на МВР са открили марихуана и амфетамин.Наркотични вещества са носили в себе си и още двама младежи от прогимназиален курс, като единия от тях държал две топчета, смес от канабис с тютюн, с тегло – 0,36 грама и отделно канабис – 0,23 грама.

Пред входа на учебно заведение, друг 16-годишен младеж носел две топчета с хашиш и амфетамин – 0,05 грама. Най-малкият установен нарушител е на 15 г., като в него проверяващите са намерили марихуана. За случаите са уведомени и инспекторите от Детска педагогическа стая. Бързите производства ще приключат в законния срок.