Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 53-годишен мъж за кражба на кабели от два трафопоста

31 Декември 2019 г.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Р., на 53 г., за това, че през нощта на 14 срещу 15 юли 2019 г., в гр. Брезово и гр. Раковски, обл. Пловдив, в условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, в поредност от три пъти, и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Хонда Акорд“ и чрез използване на техническо средство – ножица за рязане на арматура и секретен ключ, е отнел чужди движими вещи  - от трафопост в гр. Брезово, обл. Пловдив  – меден кабел с дължина 22 метра и от трафопост в гр. Раковски, обл. Пловдив - меден кабел с дължина 38 метра, всичко на обща стойност 2 752 лева, от владението на „Електроразпределение-Юг“ – ЕАД

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Р., на 53 г., за това, че през нощта на 14 срещу 15 юли 2019 г., в гр. Брезово и гр. Раковски, обл. Пловдив, в условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, в поредност от три пъти, и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Хонда Акорд“ и чрез използване на техническо средство – ножица за рязане на арматура и секретен ключ, е отнел чужди движими вещи  - от трафопост в гр. Брезово, обл. Пловдив  – меден кабел с дължина 22 метра и от трафопост в гр. Раковски, обл. Пловдив - меден кабел с дължина 38 метра, всичко на обща стойност 2 752 лева, от владението на „Електроразпределение-Юг“ – ЕАД, без съгласието на ръководството на дружеството, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал. 1 т. 2 във вр. чл. 195 ал. 1 т.4 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл. 29 и във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият И.Р. е осъждан 12 пъти, като повечето от присъдите са за престъпления против собствеността. Последното наказание „лишаване от свобода“  той е изтърпял през юли 2018 г. Разпитан в хода на досъдебното производство И.Р. се признава за виновен. Спрямо него е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.