По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж за извършени грабежи на възрастни жени

19 Юли 2016 г.

По искане на РП-Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Горан Г., на 31 г., за отнемане на чужди движими вещи от владението на собственика с намерение противозаконно да ги присвои, като за това е употребил сила, в условията на продължавано престъпление  – престъпление по чл.198 ал.1 във връзка с чл.26 от НК.

Днес, 19 юли 2016 г., по искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Горан Г., на 31 г., за отнемане на чужди движими вещи от владението на собственика с намерение противозаконно да ги присвои, като за това е употребил сила, в условията на продължавано престъпление  – престъпление по чл.198 ал.1 във връзка с чл.26 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че за периода от 16 май 2016 г. до 19 юни 2016 г. обв. Горан Г. е извършил пет грабежа в гр. Пловдив. На 16 май 2016 г. обв. Горан Г. се движел по бул. „Дунав“ в гр. Пловдив. В същата посока вървяла 83-годишна жена, към която той се приближил и със сила издърпал от ръката й дамската чантата, в която имало портфейл със сумата от 150 лева, след което избягал. По същия начин били извършени и останалите грабежи на възрастни жени, като обв. Горан Г. отнел от тях пари, мобилни телефони, бижута, портфейли и др. вещи.

Районен съд-Пловдив прецени, че има обосновано предположение обв. Горан Г. да е извършил престъплението, в което е обвинен, има опасност да се укрие и определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Определението може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.