Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми шофьор и негов спътник за нанасяне на лека телесна повреда на друг водач след спречкване на пътя

31 Май 2016 г.

РП-Пловдив привлече като обвиняеми Иван К. и Петър И., и двамата от гр. Пловдив, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131 ал. 1 точка 12 във връзка с чл. 130 ал. 2 във връзка с чл. 20 от НК.

На 30 май 2016 г. Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Иван К. и Петър И., и двамата от гр. Пловдив, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131 ал. 1 точка 12 във връзка с чл. 130 ал. 2 във връзка с чл. 20 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 28 май 2016 г. в гр. Пловдив на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и бул. „Дунав“ е възникнало спречкване между водачи на два леки автомобила, при което единият шофьор – обв. Иван К. заедно със спътникът му обв. Петър И. отишли до автомобила на другия водач. Те започнали да нанасят удари в областта на главата на пострадалия, като му причинили лека телесна повреда. После се качили отново в автомобила си и избягали от местопроизшествието, като по-късно са установени. Двамата обвиняеми са неосъждани.

След преценка на характеристичните данни на всеки един от двамата извършители и участието им в деянието на обв. Иван К. е взета мярка „парична гаранция“, а на обв. Петър И. – „подписка“.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават процесуално-следствените действия по случая – разпити на свидетели, назначени са експертизи и др.