Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по бързо производство срещу шофьор, управлявал автомобил в нетрезво състояние

1 Юни 2016 г.

РП-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Ангел С., на 56 г. от гр. Пловдив, по бързо производство за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда за същото деяние – престъпление по чл. 343б ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК.

Днес, 1 юни 2016 г., Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Ангел С., на 56 г. от гр. Пловдив, по бързо производство за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда за същото деяние – престъпление по чл. 343б ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обв. Ангел С. е предаден на съд за това, че на 22 май 2016 г. в гр. Пловдив е шофирал лек автомобил, марка „Опел Кадет“ с концентрация на алкохол в кръвта 1,7 промила. Той е бил спрян за проверка от служители на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив на изхода на града в посока Асеновград. На място е бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, което е отчело наличие на алкохол. По делото са извършени разпити на свидетели и са приложени други писмени доказателства. Ангел С. е бил осъждан многократно, включително и за други по вид престъпления.