Мъж от Добрич, заканил се с убийство на съгражданин, хвърлял стъклени бутилки в дома на бившата си жена и увредил чужд имот, е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура

16 Ноември 2023 г.

51-годишен мъж от Добрич ще бъде съден за закана за убийство, хулигански действия и увреждане на чужда собственост, по обвинителен акт на Районната прокуратура, внесен в съда 2 месеца след извършване на престъплението през месец септември 2023 година. Ако бъде признат за виновен, обвиняемият Г.Г. може да получи наказание „лишаване от свобода“ до 6 години за първото обвинение, наказание „лишаване от свобода“ за срок до две години или пробация, както и обществено порицание за извършените непристойни действия и наказание „лишаване от свобода“ до пет години за увреждането на чужда собственост.

Въпреки че бил разделен с майката на децата си от около 7 години, Г.Г. не одобрявал връзката й с настоящия й партньор и открито проявявал своето несъгласие. Периодично той отправял закани, обиди и демонстрирал неуважително отношение към мъжа.

Около 22:00 часа на 3 септември, 51-годишният обвиняем отишъл в дома на бившата си жена. Видял през прозореца, къде се намира тя заедно с децата и партньора си, и започнал за пореден път да отправя обиди и закани към тях. Започнал да хвърля празни стъклени бутилки, които намерил под прозореца без да се съобразява, че собствените му деца също били застрашени да пострадат. Той хвърлил около 30 бутилки, като успял да счупи прозорец, стъклена врата и обикновена врата. Успял и да уцели мъжа и жената в стаята.

Свидетели на случващото се станали съседи на семейството, както и техните хазяи, които живеели на втори етаж от къщата. Бил подаден сигнал на ЕЕН 112 и на място пристигнал полицейски екип. Г.Г. бил задържан, а часове по-късно и привлечен към наказателна отговорност за стореното от него.

В хода на разследването на случая било установено, че на 30 август 2023 година, той отново се намирал в дома на бившата си жена под претекст да види децата си. Вместо това влязъл в конфликт с настоящия й партньор, като отново отправил към него закани за убийство. Хвърлил две стъклени чаши, които се счупили в главата и лицето му, причинявайки му порезни рани. След това си тръгнал.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд – Добрич.