Продължават съвместните срещи на прокуратурата и полицията в Добрич по въпроса за въздействието на алкохола и наркотиците при управлението на МПС с ученици от града

10 Ноември 2023 г.

Продължават съвместните срещи на прокуратурата и полицията в Добрич с ученици от града. През изминалата седмица прокурорите Даниел Илиев и Милена Любенова – говорители на Окръжната и Районната прокуратури, заедно с инспектор Станимир Стоев от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР се срещнаха с ученици от 11 и 12 клас на СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, ПМГ „Иван Вазов“, СУ „Димитър Талев“, СУ „Г. С. Раковски“ и ПГТОЛП.

Основната цел на срещите с младежите бе те да бъдат запознати с въздействието на алкохола и наркотичните вещества при управление на моторно превозно средство. На тази тема са и информационните брошури, който децата получиха. В тях е описано как се променя поведението на водачите, седнали зад волана след като са консумирали спиртни напитки или са употребили забранени субстанции, как се променят техните възприятия и реакции. Специално подготвен по случая видеоклип показа на младежите какви могат да са последиците от шофирането в нетрезво състояние. Те бяха запознати с разпоредбите на Закона за движение по пътищата, както и с тези на Наказателния кодекс, касаещи престъпленията по транспорта, в това число и с новите изменения, касаещи отнемането на МПС в полза на държавата.

През месец ноември предстои прокурорите Любенова и Илиев, заедно с инспектор Стоев, да посетят и други учебни заведения в град Добрич, където да коментират с подрастващите важната тема за пътната безопасност и отговорното поведение на пътя.