12 Юли 2022 г.

Съдът в Добрич уважи искането на Районната прокуратура и постанови „задържане под стража“ за мъж, управлявал автомобил след употреба на алкохол при условията на повторност

Сподели

Искането на Районна прокуратура - Добрич за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 46-годишен мъж от село Златия, обвиняем за това, че е управлявал автомобил след употреба на алкохол след като е бил осъждан за това през 2021 година, беше уважено. Съдът определи той да остане в ареста.

По случая от 10 юли 2022 година се води бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 2 от НК. Докато управлява автомобила си, К.Т. бил спрян за проверка. При направения му тест за употреба на алкохол било установено, че мъжът управлявал МПС с концентрация от 1,58 промила алкохол в издишания въздух.

46-годишният обвиняем не за пръв път сядал за д волана след като е употребил алкохол. Година по-рано той бил осъден за същото престъпление с наказание от шест месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което било отложено с три години изпитателен срок.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич.