Мъж е задържан за хулиганство, съпротива срещу орган на властта и причинена лека телесна повреда на полицейски орган пo искане на Районна прокуратура- Плевен

4 Юли 2023 г.

По искане на Районна прокуратура Плевен, Районен съд- Плевен определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Д.И., на 29г., от с. Бъркач, обл. Плевен.

Същият е привлечен в качеството на обвиняеми за реализирани на 28.06.2023г., в с. Бъркач, обл. Плевен, четири престъпления, а именно: противозаконно повреждане на недвижим имот; хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, при условията на повторност; причиняване на лека телесна повреда на двама полицейски органи и противозаконно пречене на орган на властта  да изпълни задълженията си.

По подаден на 28.06.2023г. сигнал, че лице е счупило два стъклопакета на сградата на медицинска служба- с. Бъркач, обл. Плевен, на място бил изпратен полицейски екип на РУ Долни Дъбник. Като извършител на деянието бил установен Д.И. Същият проявил агресивно поведение спрямо полицейските служители, отправил обиди и псувни към тях, пречил им да изпълнят задълженията си, като причинил лека телесна повреда на двама от служителите.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на РП Плевен.

Установено е, че Д.И. е осъждан за престъпления против реда и общественото спокойствие.

На 29.06.2023г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура- Плевен обвиняемият е задържани за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в РС Плевен да му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение- „Задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура- Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност той да извършат престъпление или да се укрие, поради което постановил спрямо него постоянна мярка- „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай при РУ Долни Дъбник.