Днес, 29.04.2021 година от 11.00 часа, магистрати и служители от Плевения съдебен район, включващ – Окръжна прокуратура Плевен, Районна Прокуратура град Плевен – ТО Левски, ТО Червен бряг, ТО Никопол, ТО Кнежа, ОСС към ОП град Плевен, чрез няколкоминутно мълчаливо присъствие пред сградата на Съдебната палата в град Плевен, изразиха своето несъгласие с внесените законопроекти в 45-ото Народно събрание за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт (ЗСВ) и Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които се нарушава принципът на разделение на властите и независимостта на съдебната власт в България.

Научи повече

В Районна прокуратура – Плевен  е образувано досъдебно производство, за това, че от неустановена дата до 22.04.2021 година в помещения на дом в град К., са засадени и отглеждани растения от рода на конопа в общо 104 саксии, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила - престъпление по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на неустановена дата са придобити и до 22.04.2021 година са държани огнестрелно оръжие – един брой гладкоцевна пушка и множество боеприпаси, без да има надлежно разрешение за това  – престъпление по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс.

Научи повече

В Районна прокуратура – Плевен се води досъдебно производство по повод извършен грабеж на жена от гр. Плевен. На 16.04.2021 година, около 16,30  часа, пострадалата била нападната от непознато за нея лице  в магазин за кафе, който стопанисвала. Мъжът я блъснал и взел дневния оборот от 120 лева и мобилен телефон.

Научи повече

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Плевен бе постановена присъда, с която рецидивист, извършил кражба бе осъден на четири години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Делото в Районен съд – Плевен бе разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият е признал изцяло вината си и фактите, изложени в обвинителния акт.

Научи повече

Новини